

Pigga rabarber som kommer genom jorden tidigt på våren är härligt tycker jag.
Rabarber finns i så många olika sorter, och den vanligaste sorten skulle jag påstå är Victoria, den har en grön stjälk. Det finns också rabarber med röda stjälkar, dessa är förädlade och brukar ge något mindre skörd, men är ljuvliga i smaken.
Rabarber är anspråkslösa vad gäller jord, och de trivs i de flesta jordar och lägen. Dela gärna med dig av din planta om du har någon, rabarber mår bra av att rotsystemet delas då och då.
Idag ska jag bjuda på det mest ljuvliga recept med smak av vår, nytt för mig men jag kommer att baka det många gånger till.

Rabarbermuffins med vit choklad och kokos
Antalet muffins beror på hur stora formar som används.
För 8-10 muffins:
Ingredienser
150 g | rabarber |
1 msk | florsocker |
1 tsk | majsstärkelse, Maizena |
100 g | choklad, vit |
100 g | smör |
2 | ägg |
2 dl | strösocker |
2 tsk | vaniljsocker |
2 dl | vetemjöl |
3 dl | riven kokos |
Rabarbermuffins med vit choklad och kokos — gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Ansa och skär rabarbern i tunna skivor och blanda med florsocker och majsstärkelse.
- Grovhacka chokladen. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt, mjöl, kokos och smör och blanda till en jämn smet. Vänd ner choklad och rabarber.
- Fördela smeten i pappersformar ställda på en plåt eller formar ställda i en muffinsplåt.
- Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Känn med en trästicka, den ska inte vara kladdig. Låt muffinsen kallna på galler. Pudra över florsocker.

Lämna ett svar