Odlandet är bra härligt, det kan vi alla säkert enas om. Ett litet frö som får rätt förutsättningar på våren att växa sig stor. På bara några månader har det blivit stora fina ätbara favoriter som nu skall förädlas. Hela processen är häpnadsväckande om man börjar fundera. I fjor kom jag över detta recept som från första stund blev en favorit. Oavsett om du har odlat dina rödbetor själv eller ej så kommer det smaka himmelskt. Så enkelt och så gott!

Recept på Rödbetscarpaccio:
Rödbetor
ruccolasallad
riven parmesan
Pinjenötter
olivolja
citron
flinsalt
Gör så här:
Behåll skalet, lite av blasten och rotstjälken på rödbetan, då behåller den sin fina färg när den kokas.
Koka dina rödbetor tills de blir mjuka, ca 40-50 minuter. Skala sedan betan.
Skiva betorna med en mandolin eller en potatisskalare, riktigt tunt ska det vara. Lägg sedan ut på en tallrik och toppa med ruccolasallad och riven parmesan.
Rosta pinjenötter, valnötter eller solrosfrön och toppa med detta. Tillsätt också olivolja, en klyfta citron och flingsalt till sist. Det hela njuts med fördel utomhus, gärna med ett gott glas vin i kvällssolen. Prova, du kommer inte att bli besviken.
Lämna ett svar