Grillsäsongen är i allra högsta grad igång nu. Vad passar då inte bättre en att använda och förädla allt gott som växer i köksträdgården!
Jag var hos min fina vän och kollega Hanna och blev bjuden på en helt fantastisk grillsås där basen är på rabarber. Passar utmärkt till grillat, både fisk och kött. Eller om du äter goda ostar och toppar med denna rabarberchutny.
Recept:
500gr rabarber
2 st röd lökar
1 ½ msk ättika 24%
½ dl vatten
5dl socker
1tsk mald ingefära
1 ½ msk curry
2 tsk salt
1st spansk peppar röd
6-10 st torkade aprikoser.
Hacka rabarberna, blanda rabarber, ättika och vatten i en stor tjockbottnad kastrull.
Koka upp, fortsätt koka i 10 min på svag värme, rör ibland.
Häll i resten av ingredienserna. Rödlök, aprikoser och spansk peppar ska vara hackat tex i en mixer.
Koka alt på svag värme i 30-40 minuter, rör med jämna mellanrum så det inte bränner vid.
Svalna av och häl på burk. Håller länge i kylskåpet och går även att frysa.
Lämna ett svar