Lyxigt värre att kunna bjuda på egenodlat redan nu till påsk, eller hur? Eller odlat är kanske att ta i, detta är en växt som kräver minimalt med skötsel men som ändå levererar så väl i smak som i näringsvärde. Denna växt är oftast mer hatad än älskad, men jag har lärt mig att åtminstone så här års gilla den.

Vi pratar så klart om nässlorna! Det är så gott att kunna göra en nässelsoppa och bjuda på. Gästerna kommer förvånas över denna smaksensation. Dessutom kostar den inget, eller åtminstone väldigt lite. Nu på våren plockar jag massor med späda nässlor, det behövs ca 3 liter nässlor till 5-6 personer. De krymper otroligt mycket när man kokar dem.

Recept nässelsoppa
- Skölj av nässlorna under rinnande vatten. Lägg dem i en kastrull och koka av vattnet som finns i nässlorna.
- När de inte vätskar sig längre så tillsätter du vatten och buljong. Koka så upp och mixa till en slät konsistens.
- Tillsätt grädde, salt, peppar och lite chilipulver efter tycke och smak, och koka upp igen.
Enkelt och så gott! Det är smaker som en soppa gjord på de finaste vårprimörerna, och smakar nästan som sparris fast än bättre om möjligt. Att servera knaperstekt bacon och ett nybakat bröd därtill är ljuvligt gott. Den måltiden är den bästa av alla påskmåltider enligt mig! Har du ett eget ogräsrecept att dela med dig?

Tack för tipset! Gick ut o plockade, lagade soppan, blev jättegod o nyttig Påsklunch👌🏼