
För mig finns det inget så somrigt som en tårta med jordgubbar och fläder. Att fira sommarlov eller midsommar kräver sin tårta och detta är min favorit.
Jag kommer inte bjuda på ett exakt recept i detta inlägg, för det har jag inget. Där emot kan jag kanske inspirera med min smakkombination och göra så att du vågar prova dig fram när du skall göra din tårta.
Sommarens smaker är fläder och jordgubbar och bådadera har jag i min trädgård.



Jordgubbarna i trädgårdslandet har jag täckt med ett nät för att fåglarna inte ska hinna plocka de röda och söta bären före mig. Mellan jordgubbsplantorna lägger jag halm. Det är för att bären som annars ligger mot jorden blir smutsiga och ruttnar fortare. Dessutom gör halmen att fukten stannar kvar i jorden längre då det inte avdunstar så mycket från jorden som det annars skulle gjort.
Fläderbusken som står i hästarnas hage är överöst med blommor varje år. Att göra flädersaft att ha i frysen är ett måste. Jag använder rabarber i stället för citroner i mitt saftrecept. Jag har skrivit om det tidigare och ni hittar min mammas goda flädersaft här https://blog.willabgarden.se/okategoriserade/finaste-fladern . Det är faktiskt det bästa flädersaftrecept jag någonsin provat och alla som provat det verkar hålla med.


Att hälla koncentrerad flädersaft på tårtbottnarna gör att tårtan blir extra saftig och söt men ändå fräsch av flädern. De som äter min tårta berömmer den alltid för att bottnarna är så saftiga. I själva verket har jag alltså bara fuktat bottnarna med saft vilket gör att jag till och med kan jag komma undan med att köpa färdiga bottnar ibland och ändå få ett toppresultat.
Mer sommartårta åt folket!!!

Lämna ett svar