
Vad är en jul utan extra god fika? Saffransbullar, glögg och choklad är ett måste för mig. Att få ta en fika som jag annars så sällan unnar mig, är något som gör att jag kommer i den rätta julstämningen. Det ger mig en paus från stressen och sätter guldkant på vardagen. Något som ger mig extra njutning är att få fika på något som jag själv gjort och tillverkat.
Men jag vill inte stå i timmar och koka knäck och göra något avancerat. Utan för mig är det viktigt att det ska gå fort men smaka avancerat och underbart. Precis så smakar denna fudge; sött, salt och krispigt. Därför är krispiga chokladfudge perfekt. Receptet hittade jag förra vintern, och det har blivit ett måste till jul.
Ingredienser:
400 g mjölkchoklad
1 burk sötad kondenserad mjölk (à 397 g)
40 g smör
150 g Smash
Garnering:
hackad smash
flingsalt

Gör såhär:
- Smält choklad och kondenserad mjölk över vattenbad. Rör ner smör och rör tills att det smält.
- Fördela Smash i en bakplåtsklädd form. Ca 20×20 ( för ca 36 bitar) .
- Häll choklad smeten över och strö över hackad smash och flingsalt.
- Låt stelna i rumstemperatur över natten.
- Skär upp i rutor och förvara i kyl.
Kom ihåg, är de små får man lov att ta två!
Åh, så gott!
På bilden ser det ut som att det är mörk choklad men det ska vara ljus?
Hej.
Grundreceptet är med ljuschoklad. men jag provade med mörk, jag tyckte att det var än bättre! Mvh Rebecca Strömblad
Hej!
Ser jättegott ut!
På fotot ser chokladen ut att vara mörk men i receptet står det mjölkchoklad. Fungerar det med båda sorter?
Med vänlig hälsning
Anneli
Hej.
Grundreceptet är med ljuschoklad. men jag provade med mörk, jag tyckte att det var än bättre! Mvh Rebecca Strömblad