Nu har arbetet ute i trädgården verkligen lugnat sig. Inte ens ogräset växer i rasande fart längre. Så nu finns det tid att ta till vara och förädla sådant som jag inte hann med när det var 1000 andra saker som skulle fixas.
Något som jag gör varje år och som jag använder och uppskattar så mycket, är mitt örtsalt och mitt Chilisalt. Vist kan man köpa det i affären färdigt med liknande resultat, men det är ändå något som gör det extra smakrikt med att det är egentillverkat och hemgjort.
Oavsett om det är ört- eller chilisalt går jag till väga på samma vis.
Jag har torkat chili sedan skörden i somras. Dom har legat varmt och mörkt ovanpå kylskåpet.
Nu var chilin helt torra och jag blandade lite olika sorter. Jag tar med kärnor och altl.
Ner i mixern och sedan fyller jag på med grovsalt. Sedan är det bara att mixa på, svårare är det inte.
Att det blir en uppskattad present när man ska gå bort det kan jag lova, eller så får saltet som i mitt fall pryda hyllan i skafferiet i väntan på att bli hettan i en mustig, vintrig köttgryta!
Har gjort mitt egna chilisalt nu… på hemmaodlad chili. Blev 4 små söta burkar. En av burkarna gav jag till tjejen som gav mej chiliplantan i våras. Kändes såå himla roligt att få ge tillbaka på det viset! De andra tre får bli julklappar! Tack för att du skriver i klartext och kortfattat! Kram på dej!😊