
Med solen i ögonen kliver jag av bilen på gårdsuppfarten efter en veckas jobb, solen färgar hela trädgården i guld. Ännu är inte trädgården fylld med färg och grönska men guldstänket i trädgården påminner om att det snart är vår.
Ikväll vill jag hylla våren och har fått smak på det som hör våren till. Därför blev det en västerbottenpaj med matjesill, lök och gräddfil. Världens godaste förrätt eller som tillbehör på påskbuffen. Dessutom enkel att göra, ett tips är att förbereda den redan dagen innan servering, den smakar lika gott!


Ingredienser:
Du kan välja att köpa en färdig pajdeg eller gör enligt ett grundrecept.
Fyllning:
- 6 st ägg
- 5 dl mjölk eller grädde
- 500 g västerbottenost
- Svartpeppar och salt
Garnering:
- Två burkar matjessill
- Hackad rödlök
- Hackad gräslök
- Gräddfil


Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Börja med att klä en pajform om 20-25cm i diameter med pajdegen
- Blanda sedan ihop alla ingredienser till fyllningen i en bunke
- Efter det häller du fyllningen i pajskalet och gräddar i mitten av ugnen i cirka 30 min
- Låt pajen svalna innan du skär upp den och garnera sedan bitarna med gräddfil, sill och lök
- Njut av smaken av våren i en och samma tugga
Gräslöken var det första som jag skördade i min trädgård i år på friland. Det är en speciell känsla att få äta egenodlat och visst smakar det bättre?

Lämna ett svar