Mycket är skördat och trädgården börjar mogna för i år. Den ljusgröna färgen på bladen har skiftat mot mörkgrönt.
Men min såbädd fortsätter jag att så nytt i. Sallad så som ruccola, persilja, asiatisk kål och basilika är inte försent.
Jag sår om det 4-5 gånger var säsong. Tömmer såbädden på jord så att det alltid är ny frisk och näringsrik jord när jag sår.
Det är ljuvligt att kunna odla sin egen sallad och alltid ha färsk sådan på tallriken.
Det är absolut inte försent så hamstra frö och fortsätt så fram till frosten.
I fjol gjorde jag ett experiment. Jag sådde i oktober och hade sedan den skörden ända fram till jul.
Det är inte speciellt svårt att så och lyckas med sådden i såbädden. Det blir varmt så snart solen är framme och det är oerhört lättarbetat.
Med en kapillär matta i botten på bädden så stannar vattnet och jorden torkar inte ut så fort.
Skulle jag välja ett tillbehör i mitt växthus så är det faktiskt denna bädd som har underlättat mest för mig i mitt odlande.
Lämna ett svar