
Att ett växthus förlänger odlingssäsongen är verkligen ingen myt. Nu på våren ger det försprång och gör att plantorna som sätts ut så fort nattfrosten är över kommer kunna leverera skörd långt mycket tidigare än om jag sår direkt på friland.
Jag har under kalla perioder och på natten en fläkt som startar om det skulle bli låga temperaturer. Med hjälp av en termostat så sköter det sig själv och jag behöver inte vara orolig, jag har den inställd på fyra grader.


I helgen flyttade jag ut allt jag tidigare sått och skolat om inomhus, jag får inte längre plats i tvättstugan. Dessutom är det bra att låta växterna acklimatisera sig från den varma inomhusmiljön till den lite mer skiftande växthusmiljön för att senare hamna på slutdestination i kökslandet.
Sådant jag placerar i kökslandet:
- Sommarblommor
- Kål
- Palsternacka
- Sockerärtor
- Bönor
- Gurkor
- Tomater

Just nu direktsår jag mycket i växthuset. Sådant som inte behöver så lång tid på sig att gro eller sådant som jag vill ha mycket av. Likaså det jag skördar efterhand och det jag vill plantera om.
Exempel på detta är:
- Kål
- Pumpor av alla slag
- Luktärter
- Sallad
- Basilika
- Dill
Växthuset ger mig många fördelar i odlingen, framför allt mindre arbete och oro. Jag behöver inte bära sådder ut och in för att jag är rädd att växterna skall frysa. Dessutom blir allt större och ger mer skörd. Behöver jag säga att jag älskar mitt växthus?

Lämna ett svar