Nu är sommaren här på riktigt och många har gått på en välförtjänt sommarsemester.
Kanske man får tid att ägna sina lediga dagar åt lite trädgårdsskötsel och åt att skörda det som man tidigare sått. Men man skall absolut inte sluta med att så bara för att man skördar nu. Nu kan man lägga i nästa växel och njuta av att kunna skörda egenodlat hela sommaren och långt ut på hösten.

För när du har skördat din första omgång rädisor och rucola, då är det dags att så en ny omgång av dessa smarta och snabbväxande grönsaker.
Att dessutom alltid ha några i krukor för att kunna plantera ut på platser där man skördat något annat eller där det har blivit tomt av andra anledningar vinner man mycket tid på att ha några frön som redan växt till sig lite.

Jag sätter nya frön med 14 dagars mellanrum nu hela vägen fram till slutet av augusti i växthuset, så att jag hela tiden har något nytt att plantera ut.
Romansallat, pak choi, olika sorters kål och dill är sådant som går alldeles utmärkt att fröså om och om igen.


När man frösår mitt på sommaren är det viktigare än någonsin att man håller sådden fuktig. Det torkar ut på jordskorpan fort i sommarvärmen. Därför kan det vara bra att lägga över en fiberduk. Den dämpar direkt solljus, håller kvar fukten och dessutom kan inga fåglar komma och riva upp sådderna med sin näbb.
Njut av sommaren, den har mycket kvar att erbjuda.
Tack för tips!
Nybörjare odlare här som är inne på första säsongen och blev med odlingslott nu i mitten på sommaren. Så testar mig fram och försöker hitta grönsaker att odla nu, lite senare på sommaren :).