Nog för att detta är en växthusblogg men jag kan inte låta bli att visa min nya odling. Ibland vet ens vänner verkligen vad man uppskattar!
En vän till familjen jobbar som bl a importör av frukt och grönsaker. Och ibland får jag förmånen att ta del av deras nyheter.
Denna gången var det väldigt spännande… En spann med champinjoner!
Hur hanterar man dom, frågade jag mig själv! Faktum är att jag var dag under en hel vecka har kunnat skörda egna champinjoner. Det enda som jag har gjort är att en gång om dagen spreja rikligt med vatten och sedan sätta på ett plastlock. Jag har champinjonerna i mitt kallskafferi som håller en temperatur på ca 18 grader, och är helt utan fönster och belysning.
Så lyxigt att kunna ta fram sin egenodlade svamp och använda i matlagningen. Tidigare har barnen ratat svamp men nu går det hur bra som helst att mumsa i sig!
Idag blev det oxfärsbiffar med fetaost, timjan och smörstekta champinjoner.
Hittar ni detta i en butik nära er så prova. Det är jätteroligt!
Lämna ett svar