

Trädgårdslandet svämmar över av grönska och de snygga, raka raderna som tydligt syntes för några månader sedan syns inte längre till, det har nu flutit ihop till ett grönt, böljande hav.
Växthuset är fullt av tomater, basilika, paprika och gurkor, jag hinner inte skörda i den fart som det mognar i.
Att kunna förvandla varje middag till en fest med egenodlade grönsaker är en fröjd. Att hämta majs i trädgården och kunna koka eller ugnssteka med smör och flingsalt är ljuvligt. Göra en sallad av sockerärtor, svartkål och hallon med balsamicodressing och sesamfrö, det är vardagslyx.

Efterhand som jag skördar i mitt land så passar jag på att fröså på nytt. Rädisor och sallad och mycket mer finns det ännu tid för att hinna mogna. Jag vill utnyttja sensommaren och hösten vad gäller mina sådder, än finns det många månader kvar. Hösten är faktiskt på många vis mer effektiv än våren när det gäller sådder. Det är fuktigt på morgon och kväll, men ännu varmt i jordarna. Därför gror det bättre nu än på våren, tro det eller ej!



Lämna ett svar