
Högtidligt som om det vore middag med kungen. Förväntningen är skyhög och den omvårdnaden tomaterna fått i år borde ge resultat. Specialjord, varenda litet tjuvskott klippt, bundit upp varje liten centimeter som plantan vuxit, fjäskat med ekologisk tånggödning samt hönsgödsel, och idag var det dags. Vi har fått tillräckligt många mogna tomater för att göra en enkel och ljuvlig tomatsallad som förrätt på en skiva smörstekt surdegsbröd…
Salladen jag gör består av hackad tomat, finhackad basilika, lök, en nypa flingsalt, lite äppelcidervinäger och lite olivolja. Närmast brödet skivar jag mozzarellaost som långsamt blir varm mot den varma brödskivan. Ovanpå osten toppar jag med rikligt av tomatsalladen och allra överst nymald svartpeppar. Jag lovar, till och med kungen skulle bli imponerad! Det är verkligen njutbart att odla hemma.

Lämna ett svar