
Att odla är ju bland det bästa jag vet, det har ni säkert listat ut för länge sedan. Man kommer inte ifrån att vissa saker är roligare att odla än andra, och för några år sedan började jag odla olika kålsorter. Sedan första stund var jag fast.
Kål finns i så otroligt många skepnader både utseende mässigt men även smakmässigt.

Jag har blandat in kål i mina rabatter bland blommande perenner och det blev den snyggaste kombinationen som jag haft. Så kål som dekoration var ingen dum ide!
Savojkål, svartkål, blomsterskål, prydnadskål och rödkål för att nämna några.


Nu skördar jag min kål och har gjort så hela sommaren. Men jag sår också ny kål! Kål som klarar minusgrader och som somnar in när det är kallt, men som får ny kraft och energi så snart det blir plusgrader. På så vis kan jag även under vintern odla och skörda kål i växthuset. Detta utan att ha någon värme på. Solen värmer upp växthusets insida och det blir plusgrader på dagtid, och därmed triggar det en tillväxtperiod för kålen som jag sår.

Kålen som jag sår nu i min såbädd är asiatisk kål, den är späd i bladen och smakar som plocksallad. Det är så härligt att man inte behöver stänga ner allt odlande så här års, och för en tid skilja sig från sin allt mer gråbleka och vissnande trädgård. Att det faktiskt växer och sprider grön klorofyll över i oktober månad. Bra för alla sinnena, och så väl som synen som smaken.
Odlar du i din trädgård nu, eller väntar du till nästa år?
Vilket vackert växthus! Kål är ju också vackert för den delen:)
Men jag undrar också om jag får fråga om teglet till ditt växthus? Är det samma till grund och golv? Vart har du köpt detta? Letar febrilt efter snyggt tegel just nu…
MVH Johanna