
Nu är den sista tomaten skördad i mitt växthus för i år. Jag ska villigt erkänna att jag var riktigt trött på mina tomatplantor nu. Dom drösade och såg allmänt bleka ut. Men det fanns ett gäng gröna tomater kvar som inte hunnit mogna. Dessa tomater kan man antingen lägga in i köket och hoppas på att de mognar i fönsterkarmen eller så kan man göra något som är så mycket godare.

Lägga in gröna tomater.
Antingen kan du göra som jag – koka ihop till en chutney eller dubblera receptet för lagen och koka in hela.
Ljuvligt gott som ett tillbehör till höstens mustiga goda matlagning.
- 2 kg tärnade gröna tomater
- 3 st strimlade gula lökar
- 1 dl ättikssprit
- 1,5 dl vatten
- 1,5 dl socker
- 10 st kryddnejlikor
- 1 tsk salt.
Koka ihop lagen och lägg i lök och tomater.
Låt koka i ca 20 min tills att det blir en slät konsistens.
Häll på i rena glasburkar och förvara sedan i kyl.

Vill ni hellre lägga i hela tomater så koka utan att röra om och tills att tomaterna mjuknat. Glöm inte att dubbla lagen då det kommer krävas mer för att täcka tomaterna.
Lämna ett svar