
Är jag kanske en gammal, envis tant? En dam som levde för 100 år sedan och som sedan fastnade i den tiden? Som vägrar gå framåt och öppna mitt sinne för att lära mig något nytt? Det är en fråga som både jag och min familj (!) ställer ibland. Just vad det gäller Halloween har jag aldrig fattat grejen! Skräck, död och blod…nä, det finns det tillräckligt av i världen iallafall tycker jag. Medans mina barn tycker att jag är tråkigast i hela världen. Men jag kompromissar, vi firar Halloween vi med, men på ett mysigt vis!



Att pyssla och förbereda gillar ju både jag och barnen. Att måla pumpor har jag aldrig gjort tidigare, men jag tyckte att det blev ganska dekorativt och fint. Sprejfärg eller vanlig färg som man penslar fungerar vilket som. Jag fick pensla två gånger på mina pumpor och jag använde mig av vanlig vattenlöslig konstnärsfärg.



För att tillgodose barnen och deras spök-önskningar brukar jag så här kring Halloween göra några maränger som jag med smält, mörk choklad enkelt kan omvandla till små spöken genom att måla dit spök-ögon.

Ett gott, snabbt och för anledningen busenkelt recept på den godaste av alla citronpajer får ni här, perfekt till Halloween!
Citronpaj recept
1 paj – ca 40 minuter
Pajskal
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk socker
- 125 g smör eller margarin
- 2 msk kallt vatten
Fyllning
- 2 dl vispgrädde
- 1 citron, saft och finrivet skal
- 2 ägg
- 1 dl socker
Till garnering
- citronskivor
Så här gör du
- Rör ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter.
- Nagga med en gaffel och låt stå i kylskåp, 20-30 minuter.
- Förgrädda pajskalet i 200 grader, cirka 10 minuter.
- Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen. Häll den i pajskalet och grädda ytterligare 15 minuter.
- Ta ut pajen och låt den svalna. Garnera gärna med lövtunna skivor citron och servera med löst vispad grädde.
Lämna ett svar