Så här års kan det vara lätt att ge upp kampen mot ogräset. Den växer med bästa förutsättningar och kommer upp i snabbare takt än vad man hinner att rensa bort det. Främst tänker jag på kirskål!
Tänk om vad det gäller ditt ogräs, det är grönt, är inte känsligt mot torka, och framförallt kan du göra riktigt goda anrättningar på mycket av ditt ogräs.
En vän till mig har ett företag som heter ”Med naturen” dom har massor av idéer om vad man kan hitta för kvalitéer i och av naturen. Hon bjöd mig på pesto som var gjort av kirskål! Riktigt, riktigt smaskigt, det är så gott så att nu en vecka senare längtar jag efter den!
Jag och min sambo kommer definitivt att sitta i växthuset och äta pesto och dricka vin och fira Sveriges nationaldag i helgen!
Trevlig helg på er allesammans!
Recept Med Naturens Pesto.
1 liter kirskål (små späda blad)
3 vitlöksklyftor
1 dl solrosfrön
2 dl riven ost.
2-3 dl rapsolja
Salt och peppar.
Skölj kirskålen och torka av bladen. Mixa alla ingredienser.
Smaka av med salt och peppar.
Lämna ett svar