Ljuvligt och så klurigt, men ändå mest bara fantastiskt. SOM jag väntat på årets frökataloger!
Nu är väntan äntligen över och det är hög tid att börja bestämma vad som skall odlas detta år, och till och med starta med vissa sådder. Jag kan se en trend som håller i sig även i år; lila och mörkdjupt röda, nästintill svarta toner, är färgerna som är trendiga på så väl blommor som på ätbart.
Äntligen…
Jag ska ge er tips om några nyheter, några gamla favoriter och klassiker som jag tycker är ett måste att så. Håll i er…här kommer det på rad:

Nyheter som ska provas i år är den bedårande och vackra Kornvallmon Àmazing Gray`. Vallmon är en blomma som är mycket lättodlad och som med fördel sås direkt på växtplatsen. Har ni sett något vackrare och mer trolskt än just denna skira blomma?

Ytterligare nyheter som ska in i den Strömbladska trädgården i år är rädisan med namnet Àmethyst` som med lilarött skal och vitt kött blir en färgklick i salladen. Dessutom är den mycket snabbväxande, vilket är praktiskt.

Gurka är en grönsak som verkligen har fått utrymme igen. Nu finns det en Gil frilandsgurka som jag tycker ser intressant ut och som med största sannolikhet får växa hos mig i år.

En Favorit att odla i köksträdgården vart år är blomkål. I år kan det bli en lila blomkål istället, bara för att det är lite roligare helt enkelt.
Sockerärtor till salladen, och naturligtvis fänkål är en favorit som jag alltid har. Så väl i köksträdgården som i mina blommande rabatter för att det ger en rolig effekt.
Klassiker så som tomater är naturligtvis självklara, olika storlekar, färger och former. Har man ett växthus som jag så skulle det nästan vara ett brott om man inte hade några olika sorters tomater i det. Två andra självklara val för mig är morötter och rödbetor, som också ska med denna säsongen så klart.


Men glöm inte de blommande klassikerna så som eterneller och jätteverbena, utan det – ingen komplett trädgård hos mig i alla fall.
Har du hunnit kika på årets frökataloger? Vad ska du prova i år som du inte provat tidigare?
Lämna ett svar