Kanske du har några lata, lediga dagar framöver? Kanske du dessutom har en gräsmatta som skall räfsas och nerfallna grenar som ligger strödda på den? Grattis! Då kan du göra något fint att pryda bordet med, eller kanske till att hänga på dörren!

Själv har jag samlat allt skräp jag hittat och tänkte skapa fina saker av det. Jag tar ris och snurrar ihop till en lång korv med hjälp av en ståltråd. Denna riskorv kan jag antingen lägga på bordet och dekorera med lökväxter, ägg och fjädrar, eller så kan jag binda ihop den i var ände och på så vis göra en krans.

Kransen dekorerar jag på samma vis. Jag limmar fast urblåsta ägg med hjälp av en limpistol. Sedan knyter jag fast blommande lökväxter med en ståltråd och fäster i fjädrar genom att bara sticka in i riset. Mysigt pyssel att göra med barnen nu när de har lov, eller bara för sig själv.

Att baka en härligt kärleksmums-chokladkladdkaka (puh, långt ord!) till efterrätt lovar jag att både små och stora gottegrisar kommer uppskatta. Härligt kladdig kärna, med krispiga mjölkchokladägg att dekorera med på toppen. Det blir succé.
Recept kärleksmums-chokladkladdkaka
- 152 g smör
- 1 dl mjölk
- 2 ¼ dl socker
- ¾ msk vaniljsocker
- ¾ dl kakao
- 1,5 tsk bakpulver
- 3 dl mjöl
- 2 ägg
Glasyr:
- 40 g smör
- 3-4 msk starkt kaffe
- ¼ dl kakao
- ¾ msk vaniljsocker
- 2,5 dl florsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Häll mjölken ner i smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt och vitt.
- Sikta ner alla torra ingredienser som är väl blandade ner i smör/mjölkblandningen. Vänd runt tills att du fått en slät smet.
- Smöra och bröda en form på ca 18-20 cm diameter. Häll smeten i formen och gädda i 25-30 minuter. Kakan skall kännas helt bakad på toppen men skall vara lite dallrig när man känner på formen. Ta ut och låt svalna.
- Gör under tiden glasyren, smält smöret och tillsätt övriga torra ingredienser. Vispa tills den är helt slät.
Jag låter både glasyr och kaka svalna innan jag stryker på glasyren och dekorerar med strössel och chokladägg. Servera med vispad grädde. Hoppas nu att det ska smaka.
Glad Påsk önskar jag er!

Lämna ett svar