Primörer, primörer, primörer. Det hör våren och försommaren till. Och en av dom allra första primörerna och den allra godaste enligt mig är sparris. Jag har inte haft möjlighet att skörda sparris hos mig tidigare. Man ska avvakta 3-4 år innan man börjar skörda från det att sparrisen är planterad. Detta för att plantan ska få möjlighet att växa sig stor.
Men i år var det alltså dags för mig. Och nog var detta den godaste sparris jag ätit, just för att väntan och längtan varit så lång.
Förra året så tog jag frö från min sparris som jag sådde förra våren. Sent på hösten planterade jag ut dessa små ostadiga sparrisstråna och räckte med en löv bädd på som fick ligga kvar hela vintern. Nu har dessa sparrisar övervintrat och jag har en hel odlingslåda full med bara sparris som inte kostat mig så mycket som ett öre.
Jag är superglad för det. Rekommenderar verkligen att ni provar att dra upp egna om ni har möjlighet. 4 års väntan är det värt!
Lämna ett svar