Jag fullkomligt älskar fikon. Det är det godaste jag kan äta, det vackraste jag kan se och det roligaste att odla.
Det är ett kravlöst träd som levererar år efter år utan en massa jobb.
Att investera i ett fikonträd rekommenderar jag till alla som gillar det enkla.
Att övervintra fikonträd gör man med lätthet. Att hitta en plats som är frostfri som ett garage eller ett förråd är optimalt. En temperatur som ligger runt 0 grader, men fikon klarar av frost också om det skulle inträffa men inte allt för kallt. Detta varierar också beroende på vilken sort det är.
Platsen man övervintrar fikon på behöver inte vara belyst eller ha något fönster. Trädet tappar alla sina blad och är därför ändå inte mottaglig för ljus.
Så här års äter jag fikon näst intill varje dag. En favorit är att låta fikonen åka in en runda i ugnen med smör, honung och mandel. Jag önskar att jag kunde förmedla doften och smaken via bloggen, men det går inte att beskriva i ord.
Fikonen är min absoluta favorit. Så ge dig själv ett sådant om du har möjlighet. Det ger så mycket
Vilken sort rekommenderar du?
Hej!
Jag tycker näst om dom blå svarta sorterna då dom är sötast. Jag har 2 favorit sorter som heter Violette de Solliès och Barnisotte Noire. Det är dom du ser på bilderna. Något mindre avlånga frukter men ack så goda!
Mvh Rebecca
ser mumsigt ut 🙂 kram stine
Jag har en ganska stor fikonträd ute i söderläge mot en vägg. Det kommer många frukter på hösten och inte hinner att mogna. Allt ramlar av på vintern. Finns det något sätt att rädda dessa frukter?